Spar penge ved morgenkøretur forbi tankstationerne

Hvis man vil spare så mange penge som muligt på sit brændstof, er en daglig rute forbi tankstationerne vejen frem.

Om morgenen er der mest at spare på brændstof.  Foto: Scanpix

Om morgenen er der flest penge at spare på brændstof. Foto: Scanpix

Af Anna Husted Kristensen

En daglig tur forbi de omkringliggende tankstationer er løsningen, hvis man vil spare penge på en ellers forholdsvis dyr fornøjelse som benzin eller diesel, mener Forbrugerrådet Tænk.

Konkurrencen om kunderne mellem tankstationer i samme område holder priserne så langt nede som muligt. Og det er til gavn for de danske bilejere.

”Jo flere tankstationer, jo mere grund får tankstationerne til at lokke forbrugerne til med lave priser,” siger cheføkonom hos Forbrugerrådet Tænk, Martin Salamon.

Tank inden klokken 10 og spar mest muligt

Tankstationernes priser på brændstof styres af de vejledende priser fra de enkelte selskaber. De vejledende priser bliver fastsat hver dag cirka klokken 10, og herefter falder den løbende. Der vil altså ofte være penge at spare, hvis forbrugeren tanker inden klokken 10.

Når tankstationer ligger tæt på hinanden, vil de fleste forbrugere vælge den med den billigste brændstofpris. Derfor kan det altså betale sig for tankstationen med den dyreste pris at sætte prisen ned. Og sådan vil de altså kunne underbyde hinanden, hvilket resulterer i en priskrig.

”Som forbruger skal man selvfølgelig se sig for. Det kan man gøre ved at tjekke brændstofpriserne på nettet, men også i den daglige kørsel kan man holde øje med priserne,” siger Martin Salamon.

You may also like...