Samsø Energiakademi vil give bæredygtigheden videre

Når Aarhus i 2017 slår dørene op som europæisk kulturhovedstad, bliver bæredygtighed et af de tre kernepunkter. Samsø Energiakademi er en af hovedoperatørerne på området.

Aarhus danner i 2017 ramme som europæisk kulturhovedstad. Foto: Scanpix

Aarhus danner i 2017 ramme som europæisk kulturhovedstad. Foto: Scanpix

Aarhus danner i 2017 ramme som europæisk kulturhovedstad. Kilde: ScanpixAf Astrid Frost

Samsø Energiakademi har til opgave at finde, støtte og hjælpe gode bæredygtige projekter inden for områder som mad, arkitektur, drift og mobilitet, når Aarhus i 2017 har værtsrollen som europæisk kulturhovedstad.

Lige nu er projektleder i Samsø Energiakademi, Peter Christensen, i gang med et projekt, der skal ende ud i en konkurrence – et slags awardshow. Energiakademiet vil til sommer invitere folk fra den kommende kulturhovedstad, Leeuwarden, til Samsø. Her vil de få stillet en opgave – de skal tage hjem og udvikle ideer til bæredygtige projekter.

Ideerne skal fremlægges, og deltagerene vil efterfølgende modtage råd og vejledning til, hvordan projekterne kan virkeliggøres. Meningen med projektet er, at awarden skal gå videre til den næste kulturhovedstad for på den måde at skabe en fremdrift i arbejdet med bæredygtige løsninger.

”Det er jo fint nok, at bæredygtighed er en af kerneværdierne ved Aarhus 2017, men der skal jo handling bag. Vi vil gerne vise bæredygtighed i stedet for at snakke om det,” siger Peter Christensen, projektleder i Samsø Energiakademi.

 

Samsø Energi akademi har sammen med Worldperfect udarbejdet Aarhus Sustainability Model. Her kan du kan læse om og blive inspireret af allerede eksisterende bæredygtige projekter:

Aarhus sustainability model. Kilde: Aarhus2017

You may also like...