Brintbiler fritages for afgift

Fritagelse af registreringsafgift kommer ikke til at have betydning for salget af brintbiler.

En brintbil er en bil, som bruger brint som brændstof. Bilen drives af en elektrisk motor, der får sin strøm fra en brændselscelle i stedet for et batteri. Brintbiler anses som gode bybiler, da bilen ikke udleder af CO2 eller andre forurenende stoffer. Kilde: Scanpix

En brintbil er en bil, som bruger brint som brændstof. Bilen drives af en elektrisk motor, der får sin strøm fra en brændselscelle i stedet for et batteri. Kilde: Scanpix

Af Aske Visser Ottosen

El, -og brintbiler ses i større og større grad på de danske veje, hvor i sær el-bilen de seneste par år har oplevet øgende popularitet. Nu er brintbilen kommet på banen, men vejen er stadig lang, på trods af fritagelse for registreringsafgift.

Ingen indflydelse
Regeringen kom i efteråret med sit finanslovsudspil for i år, hvor brintbiler er fritaget for registreringsafgift indtil 2019. Det kommer dog ikke til at have indflydelse på salget mener ekspert.

”En ting er, at afgiften bliver billig, men de skal jo også konkurrere mod benzin og dieselbiler, og der er de ikke kommet til endnu, ” siger Karsten Lemche fra FDM’s bilmagasin Motor.

Han tilføjer også, at det danske marked er stærkt afhængig af lande som Frankrig, Tyskland og USA, som sætter dagsordene for salget af de bæredygtige biler.

Brintbilen er fremtiden
Brintbilen er det nyeste skud på stammen inden for bæredygtige køretøjer. Den er egentlig bygget op som en elbil, men fungerer anderledes end de elbiler, som vi kender til.

Indtil videre har Hyundai og Toyota lanceret modeller på det danske marked. Toyotas model hedder Mirai, som betyder fremtid på japansk. Og netop brintbilen er fremtiden inden for transport i Danmark, ifølge Karsten Lemche.

”Det sker nok ikke om et år, men om 10 år vil de kunne konkurrere med benzin og dieseldrevne biler, ” siger Karsten.

Overhaler elbilen
Brintbilen gjorde sit indtog på det danske bilmarked i 2014, hvor Hyundai lancerede deres ix35 model. Den blev dermed den første serieproducere brintbil. Året efter fulgte Toyota trop.
Brintbilen kan køre mellem 500 og 600 km. på en enkelt tankning. Hvilket er væsentlig længere end andre eldrevne biler, som kører ca. 200 km. pr. tankning. Tesla modellen er undtaget, da den ligesom brintbilen kører ca. 500 km. pr. tankning.

Aske Cornelis Visser Ottosen

Aske

You may also like...