Tag solenergi med på farten

Solceller hører ikke længere kun til på tagene. Nu er det nemlig også muligt at tage solenergi med i rygsækken.

Mobiloplader udnytter solens energi. (Foto: Scanpix)

Mobiloplader udnytter solens energi. (Foto: Scanpix)

Af Anne Cecilie Emmery

Engang var solceller noget, man kun så på tagene af huse, men den miljøvenlige energiform har efterhånden udbredt sig i forskellige former og er nu nået så langt som til mobilopladere.

Nu kan de unge også være med

Solcelleenergi fås i dag i mange former og kan bruges af unge som gamle. Den udvikles hele tiden og er blevet mere mobil. Der er i udviklingen også blevet taget højde for den unge målgruppe, da det nu for eksempel er muligt at oplade sin telefon via solenergi.

Viva Energi er en af de førende producenter indenfor solceller og der iblandt solcelle opladere. De producerer håndbare soldrevende opladere, som kan være en billig strømløsning til de unges store mobil forbrug.

Den transportable oplader kan medtages på både festivaller, campingture og på havet og skal ikke bruge andet end solens stråler. En fuld opladning tager ikke andet end 2-4 timer.

Nem og billig løsning

En solcelle oplader koster ned til 200 kroner, og når du først har købt den, er der ubegrænset gratis strøm. Hos Backpacker Planet er man begejstrede over den nye måde at skaffe sig strøm på.

”Det er en god måde bruge solenergien på, og det er fedt, at den er blevet tilgængelige for alle,” siger de.

Hos Solar Camp ønsker man at udbrede kendskabet til solcelle opladere, da de ser det som en genial erstatning til den klassiske strømoplader. De elsker ideen om, at man ikke længere behøver være afhængig af stikkontakter.

Solar Camp mener ikke, at solenergi er blevet præsenteret ordentligt for den enkelte dansker, og derfor er der for mange, som ikke kender til det og dets gode kvaliteter.

”Vi ønsker at støtte op om denne unge teknologi, hvis potentiale langt fra er nået. Det er jo de færreste, som har indset, hvor smarte og brugbare solceller kan være i mindre størrelser,” siger de.

Konceptet møder ros

Solar Camp har videreudviklet den klassiske solcelle og har fået produceret flere former for transportable solceller. De har blandt andet udviklet en rygsæk med indbyggede solceller og et mini solcellepanel, som man kan sætte frem, når solen skinner.

Backpacker Planet er positive overfor produkterne og roser, at der endelig er en strømløsning for rejsende på farten. De påpeger dog, at man stadig skal være kritisk overfor produkterne, som kan variere i effektivitet

Når man bruger solceller som energikilde, er det selvfølgelig en forudsætning, at der er solskin. Er det overskyet vejr, skal man regne med den dobbelte opladningstid. Derudover er det primært smartphones, som kan benytte de solcelledrevne opladere. Men udviklingen er på rette vej, så positiviteten er stor.

You may also like...