LM Wind Power stadig blandt Danmarks farligste arbejdspladser

LM Wind Power er fortsat en af landets farligste arbejdspladser målt på anmeldte arbejdsskader. Det rapporterer Fagbladet 3F.

LM Wind Power er fortsat blandt landets farligste arbedspladser. (Foto: Scanpix)

LM Wind Power er fortsat blandt landets farligste arbejdspladser. (Foto: Scanpix)

Af Jonas Helmy

LM Wind Power indtager en tredjeplads over landets farligste arbejdspladser, det viser en opgørelse fra Arbejdsskadestyrelsen over anmeldte skader i regionerne, som Fagbladet 3F har fået aktindsigt i.

”Tallene lyver ikke, men vi synes ikke det giver basis for at sige, at vi har et dårligt arbejdsmiljø eller er en farlig arbejdsplads, som er deres mål med det,” siger Lene Kristiansen, kommunikationschef i LM Wind Power.

Statistikkerne inddrager kun virksomheder med flere end 100 medarbejdere, og tæller ikke offentlige erhverv med i ligningen. Det havde set meget anderledes ud, hvis ikke disse forbehold var taget, afslører Arbejdsskadestyrelsens data.

Så snurrer møllen igen

Opgørelserne kommer som et slag i ansigtet på virksomheden, der i 2011 var genstand for en masse kritik i en artikelserie på Berlingske om selvsamme emne.

Dengang indsatte Arbejdsskadestyrelsen en task-force, der systematisk gennemgik alle medarbejdere i LM Wind Power for at se, om der var et mønster. Opgørelserne fra undersøgelserne viser, at de færreste anmeldte arbejdsskader blev til en sag, men ikke desto mindre tæller hver enkelt anmeldelse i statistikkerne.

Hos LM Wind Power er man ikke i tvivl om, at det er efterdønningerne af de resultater, der afsmitter Fagbladet 3Fs resultater, der bygger over tal fra 2012 til 2014.

Farlig branche

LM Wind Power har arbejdet hårdt på at få fjernet den snavs fra deres omdømme i de forgangne år, men de erkender også, at der arbejdes både med giftige kemikalier og store elementer på deres vindmøllefabrikker.

”Vi ser overhovedet ikke vores virksomhed som værende en farlig arbejdsplads, så vi og jeg har brugt uroligt meget tid på at finde ud af, hvordan de kan være nået frem til den konklusion. Vi kan ikke undgå at føle os lidt forfulgt,” siger Lene Kristiansen.

Ifølge Fagbladet 3F har 6,3 pr 100 medarbejdere hos LM Wind Power anmeldt en arbejdsskade i perioden. Det placerer dem kun lige efter Brabrand Boligforening og Hilton Foods over landets farligste arbejdspladser.

You may also like...