Danske gartnerier bliver del af tilskudsordning

El-intensive gartnerier modtager 10 millioner i tilskud i år og yderligere 100 millioner i 2017

El-intensive gartnerier modtager 10 millioner i tilskud i år og yderligere 100 millioner i 2017

En ny vækstaftale gør, at danske gartnerier nu kan modtage tilskud til PSO-afgiften.

Af Aske Visser Ottosen

PSO-afgiften, som er en ekstra elafgift, virksomheder betaler, har de seneste par år været stigende. Det har været et problem for danske gartnere, som har haft store udgifter på den front. Tirsdag indgik regeringen i samarbejde med DF, LA og K en vækstaftale der bl.a. afsætter 10 millioner til, at el-intensive væksthusgartnerier nu også kan modtage tilskud til PSO-afgiften.

Tilfredshed hos gartnerne
Det er noget, der skaber velbehag hos Dansk Gartneri, som er en interesseorganisation, der arbejder for at skaffe danske gartnere de bedst mulige erhvervsvilkår.

” Vi er hos Dansk Gartneri glade for, at den delvise løsning på de el-intensive gartneriers udfordringer med PSO-afgiften, som vi har arbejdet for at opnå i lang tid, nu omsider er inden for rækkevidde, ” siger Dansk Gartneri i en pressemeddelelse

Flere millioner i vente
I september sidste år trådte lempelser på 185 millioner kroner i kraft for el-intensive virksomheder. Det er dog først nu, at gartnerierne tilslutter sig de andre virksomheder, indtil videre med 10 millioner kr.

Dog indgår det også i vækstaftalen, at yderligere 100 millioner kroner vil blive tilført ordningen i 2017.
For at blive en del af PSO-tilskudsordningen kræver det, at man opfylder nogle specielle krav. Et af de krav er, at firmaernes elforbrug skal være af en vis størrelse, før de kan få del i tilskudsordningen

Aske Cornelis Visser Ottosen

Aske

You may also like...