Danmark topper i salg af miljørigtige biler

Danskerne køber biler som aldrig før, og de skal helst køre langt på literen, viser undersøgelse fra Trafikstyrelsen. Ekspert kritiserer undersøgelsen.

Langt på literen hitter blandt danskerne. Foto: Scanpix

Langt på literen hitter blandt danskerne. Foto: Scanpix

Af Mette Berg Olesen

Danmark er blandt de fire bedste lande i EU, når det kommer til at have den laveste CO2-udledning fra nyregistrerede personbiler. Det viser en undersøgelse fra Trafikstyrelsen.

Danmark ligger nummer fire i undersøgelsen over 28 lande som tæller blandt andet Sverige, Storbritanien og Finland, der alle har et højere CO2-udslip. Men Danmark har ikke altid været i toppen. Frem til år 2007 lå Danmark over det europæiske gennemsnit i forhold til CO2-udledning på nye biler.

At Danmark nu er blandt de bedste i Europa, skyldes, ifølge rapporten, en ændring i beskatningen på biler, der blev indført i år 2007, som gjorde, at små, miljøvenlige benzinbiler blev billigere.

Siden 2007 er tallet for CO2, som bliver udledt per kilometer for nye biler i Danmark, faldet, mens salget af mikrobiler er steget. Det betyder, at de nye mikrobiler bliver brugt i undersøgelsen, men de ældre, store biler bliver ikke inddraget.

Derfor mener Torben Lund Kudsk fra FDM, at undersøgelsen giver et misvisende billede af, hvor meget CO2 der faktisk bliver udledt fra biler i Danmark.

“Problemet er, at det er de større biler, der individuelt kører flest kilometer i Danmark,” siger Torben Lund Kudsk, der mener, at undersøgelsen får det til at ligne, at alle biler i Danmark kører langt på literen.

You may also like...